24 Feb 2014

VEGAN MINI BURGERS


This is my first recipe post, and I want to share with you a simple and delicious way to eat burgers without meat.
The result: these mini vegetables balls that won't disappoint even the most reclutant tastes.
So, take for you ten minutes and prepare with me something different, healthy and good!

//

Questo è il mio primo post riguardante ricette, così ho deciso di condividere con voi un semplice ma delizioso modo per mangiare dei burgers senza carne.
Il risultato: queste mini polpette vegan che non deluderanno nemmeno i palati più difficili!
Dunque, prendetevi dieci minuti e preparate con me qualcosa di diverso, salutare e buono!

***

Time // Tempo:

About 20 minutes // Circa 20 minuti.

Difficulty // Difficoltà:

Easy // Facile.

Ingredients // Ingredienti:

For the easiest recipe you need, for 10-12 mini burgers: 1 big tomato, 1/4 white onion, 1 carrot, salt, oil, flour (rice or corn), some bread crumbs. // Per la ricetta più semplice e per circa 10-12 mini burgers vi occorrono: 1 grosso pomodoro, 1/4 cipolla bianca, 1 carota, sale, olio, farina (di riso o frumento) e un po' di pangrattato.

How to // Come procedere:

1)
Mince the tomato, the onion and the carrot and pour them together in a bowl with a pinch of salt and few oil, then add the flour while mixing them, as long as you'll have a homogeneous and elastic mixture. // Tritate il pomodoro, la cipolla e la carota e versateli insieme in una ciotola, con un pizzico di sale e un filo d'olio, poi aggiungete la farina mentre mescolate e finchè non ottenete un composto elastico ed omogeneo.


2)
Make little balls of your mixture with your hands and leave them in the fridge for 15 minutes. // Fate delle piccole palline col vostro composto, poi lasciatele riposare in frigo per 15 minuti.


3)
Warm up a pan with some oil, then coat the burgers in a mix of flour and bread crumbs, flattening them to give burgers shape. // Riscaldate una padella con dell'olio, poi impanate i burgers in un mix di farina e pangrattato, appiattendoli un po' per dare la forma dei burgers.


4)
When the oil is very hot, put the burgers in the pan, and let them fry for 2 minutes for side. Once ready, leave them rest few minutes on blotting paper. You can flavor as you prefer and make your own burgers with everything you like (aubergine, zucchini, beans, ...). You'll be surprised how good they taste! Buon appetito! // Quando l'olio è molto caldo, mettete i burgers nella padella e fateli friggere per circa 2 minuti per lato, poi lasciateli riposare un poco su della carta assorbente. Potete speziarli a vostro piacimento e farne di vostri personali (con melanzana, zucchina, fagioli, ...). Rimarrete sorpresi da quanto buoni sono! Buon appetito!


 xx Francine

(P.S. After I posted this recipe I immediately desired cooking them again (for the millionth time haha), but in a bigger version; so I made a very, very, very delicious vegan burger with bread, salad and pesto. You definitely should try it! // P.S. Dopo aver postato questa ricetta mi è subito venuta voglia di cucinare i burger di nuovo (per la milionesima volta ahah), ma in versione più grande; così ho fatto un burger vegan davvero davvero delizioso con anche pane, insalata e pesto. Dovete provarlo!)


Photos by me and protected by Copyright.

5 comments: