20 Apr 2017

STRAWBERRIES AND RASPBERRIES CHOCOLATE PRALINES RECIPE

Hi there! How was your Easter? Still full? Cause today we talk about food...again! And actually, about chocolate. Seriously: chocolate and Easter looong weekend is perfection! I usually eat a little piece of dark chocolate after dinner (it's good for health!), but we know...at Easter indulging a bit more is allowed! Plus, I got these super cute chocolate molds, so I thought that, this year, I could replace the traditional eggs with pretty strawberries/rasperries flavoured roses :) Ready to tempt yourself with homemade chocolate pralines? // Ehilà! Come è andata la Pasqua? Siete ancora piene? Perché oggi parliamo di cibo...ancora! E in realtà, di cioccolato. Seriamente: cioccolato e weekend lungo di Pasqua è perfezione! Solitamente mangio un piccolo quadratino di cioccolato fondente dopo cena (fa bene alla salute!), ma si sa...a Pasqua un piccolo sgarro è concesso. In più, con questi stampini carinissimi ho deciso, quest'anno, di sostituire le tradizionali uova con roselline alla fragola e lamponi :) Pronte a tentarvi con dei cioccolati fatti in casa?

chocolate pralines diy recipe francinesplaceblog

If you're looking for a pretty and delicious dessert for your Spring dinners
with friends or simply want some chocolate on your movie nights (rightly),
these homemade pralines will be the perfect mix between taste and wow factor.
It was my fisrt time and I made them with my mom. We had so much fun and
we ate them on Easter day with all the family. So, tested and...approved! Win win!
//
Se state pensando ad un dolce carino e buono per le cene primaverili con le
amiche o semplicemente volete del cioccolato per le vostre maratone di film (giustamente),
questi cioccolatini saranno il mix perfetto tra gusto e fattore wow.
Per me era la prima volta e ho deciso di farli con mia mamma. Ci siamo divertite un sacco
e li abbiamo mangiati a Pasqua con tutta la famiglia. Testati e...approvati! Win win!

***

Time // Tempo:

1 hour. // 1 ora.

Difficulty // Difficoltà:

Medium-high. // Medio-alta.

Ingredients // Ingredienti:

- 100 g (3,5 oz.) of dark chocolate. // 100 g di cioccolato fondente.
- 100 g (3,5 oz.) of white chocolate. // 100 g di cioccolato bianco.
- 50 g (1,7 oz.) of cream. // 50 g di panna.
- Strawberries and raspberries. // Fragole e lamponi.
- Sac à poche and cooking brush. // Sac à poche e pennello da cucina.

chocolate pralines recipe ingredients

How to // Come procedere:

1)
Prepare the filling pouring the cream into a little pot and blending until it boils.
Cut the fruits in little pieces and put them into 2 different bowls,
add the cream to the fruits and blend.
//
Preparate il ripieno versando la panna in un pentolino e mescolando fino a ebollizione.
tagliate la frutta a pezzettini e mettetela in due ciotole differenti, poi aggiungete
la panna e mescolate.

strawberries raspberries chocolate pralines

2)
Now melt the chocolate in two pots on hot water. Once ready, pour it into the molds
(I made haldf dark and half white chocolate), but do not fill them completely,
just enough to cover the bottom (actually the top of finished pralines) and, using
a spoon or a brush cover the sides as well. Then let the chocolate dry.
Once dry, repeat with a second layer of chocolate.
//
Ora sciogliete il cioccolato a bagnomaria. Quando è pronto, versatelo
negli stampi (io ho fatto metà stampi fondente e metà cioccolato bianco), ma
senza riempirli; dovete versarne abbastanza per coprire il fondo (quello che poi
sarà il sopra dei cioccolatini) e i lati, con un cucchiaio o un pennello.
 Lasciate il cioccolato asciugare, poi ripetete con un secondo strato.

ricetta cioccolatini fragole lamponi

3)
Now add the filling: I opted for raspberries with dark chocolate and strawberries
with white. Use the sac à poche to fill your pralines, then add the last layer of chocolate
and let it dry.
//
Ora aggiungete il ripieno: io ho scelto lamponi per cioccolato fondente e fragole
per il bianco. Usate una sac à poche per riempire i cioccolatini, poi aggiungete l'ultimo
strato di cioccolato e lasciate solidificare.

cioccolatini fragole lamponi faidate ricetta

4)
Put your pralines into the fridge for 30 minutes. When ready, take off the molds
and enjoy your chocolate pralines!
//
Mettete i cioccolatini in frigo per 30 minuti. Una volta pronti, toglieteli dagli stampi
e godetevi le vostre delizie!

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I think I'm gonna make them in every possible flavour in the next months aaand,
if you have some spare melted chocolate, use it to cover some fruits! Pleasure at its best!
I'm leaving for the sea in two days (can't waaait!), see you soon and happy weekend!
(Pssst! If you're in the sweet mood too, see more dessert posts here, here and here!)
//
Credo li farò in ogni gusto possibile nei prossimi mesi eee...se vi avanza del cioccolato
fuso, ricoprite della frutta! Piacere puro!
Sono in partenza per il mare (non vedo l'oraaa!), ci si vede presto e buon weekend!
(Pssst! Se siete anche voi nel mood dolci scoprite più post a tema qui, qui e qui!)

xx

30 comments:

  1. Those look absolutely delicious! Especially with all the fruit in! I LOVE chocolate!

    Raindrops of Sapphire

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    Replies
    1. Thank you! I love chocolate too haha! And red fruits are amazing!

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  2. Replies
    1. Anche io! Col cioccolato poi...Grazie mille, come sempre!

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  3. these are so yummy.....u should start selling them....I am already waiting to have a delivery for it
    keep in touch
    www.hairfashionbeautyblog.blogspot.in

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    Replies
    1. Haha you just gave me an idea! Thank you so much, you're so sweet!

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  4. Wow... can I have all the chocolates?? :)
    Hi... Nice blog! Would you like to follow each other?
    ♥ ♥ ♥ ♥ That's Amore Blog
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    ♥ Instagram

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  5. Great job, absolutely delicious!
    Kisses, Paola.
    Expressyourself

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  6. Che meraviglia questo cioccolatini, sei bravissima!
    Un bacione! 💕 F.

    La Civetta Stilosa

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  7. Complimenti, sei stata bravissima! Queste praline sembrano davvero deliziose! Baci, Valeria - Coco et La vie en rose FASHION & BEAUTY

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  8. Sp eine Platte ist mega toll, hat mir man auch letztens gemach :)

    Ganz viele Grüße aus dem Schenna Hotel

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  9. ma che delizia e che belli tra l'altro!!!
    nuovo outfit sul mio blog
    Pantaloni culotte come abbinarli
    un bacione

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  10. Looks so yummy!
    Thanks for sharing the recipe
    http://dimplekhadi.blogspot.com/2017/04/have-you-ever-been-disappointed-with.html

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  11. Oh my gosh these sound soooo tasty :D I need to make them haha

    xx Sofia | SOFIAADOT

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  12. Wow! That looks sooo yummy
    http://carrieslifestyle.com

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  13. Ottima idea, assolutamente da provare. Kiss
    “Z con Humana People to People Italia” nuovo post sul mio blog http://www.littlefairyfashion.com

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  14. Oh yum! Im not sure I could stomach anymore chocolate just yet! Haha.
    Kate xx

    themakeupartistschoice.com

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  15. Wow, they look amazing!
    Have a lovely weekend :)
    Rosanna x
    Rose's Rooftop

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  16. yummy! It's seems delicious!
    xx
    Mónica Sors
    MES VOYAGES À PARIS
    NEW POST: SPRING DAYS...

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  17. OMG It looks so yummy!!

    http://cheremimi.blogspot.com.es/

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  18. Queste sono le tentazioni che amo. Che bello questo post, so già cosa fare questo fine settimana.
    un bacione
    Maggie Dallospedale
    Indiansavage.com

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  19. Dear Elisa,
    I think during Easter it is allowed to eat more than one piece chocolate after dinner! What you show here looks so yummy and now I want to have it immediately :) Happy weekend!
    xx Rena
    www.dressedwithsoul.com

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  20. Oh my goodness this looks amazing! Perfect Easter treat :)
    Have a great weekend! XO, Annie
    New England Romance

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  21. Delicious :) great post, thanks for sharing!

    Camille xo


    www.cococami.blogspot.co.uk

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  22. che capolavoro!!! non oso immaginare che buone!!!!
    un bacione
    Chiara - www.shesinfashionblog.com

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  23. Che bontà!!
    Voglio provare a realizzarli
    un bacio
    admaiorasemper.website

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  24. Ohmygod these all look amazing! I'm kinda jealous though, I'm currently on a dairy free diet, and chocolate raspberries and strawberries would be so good >_<

    Amy;
    Little Moon Elephant

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  25. that is so yummm.. i love the photography as well...

    http://jehanmohammad.blogspot.com/

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